Yang Liwei, lid van het nationale comité van de politieke raadpleging van het Chinese volk: gedurende de 10 jaar of om het ruimtestation in gewone mensen binnen te komen

[] [FONT] [] Dit jaar is de 30-jarig jubileum van de bemande ruimtevlucht, volgens het plan, het Chinese ruimtestation op het punt om te worden voltooid.

Wat is vooruitgang? Wanneer komen gewone mensen China Space Station binnen? De verslaggever interviewde Yang Liwei, een lid van het Nationaal Comité van de Chinese People’s Political Consultative Conference en de plaatsvervangend hoofdontwerper van China Manned Space Engineering. Yang Liwei zei dat Shenzhou No. 13 Astronauten in oktober vorig jaar in de ruimte gingen, en de huidige staat is in goede staat.

"De drie astronauten in Shenzhou 11 vliegen al meer dan 4 maanden, en het zal midden april terugkeren, we bouwen twee fasen van het hele bemande ruimtestation en nu in de eerste fase, de verificatiefase. De Shenzhou 13 Missie staat op het punt om te voltooien, en het werk van de verificatiefase zal ook worden voltooid.

"Volgens rapporten, nadat Shenzhou 13 is geretourneerd, verifi?ren de grondonderzoekers de kerncabine van het ruimtestation.

Nadat de beoordeling is voltooid, heeft Shenzhou 14e, Shenzhou 15 bemand ruimtevaartuigen en twee vracht ruimtevaartuigen en vroegen de dag, en de droomdag zal het volgende werk blijven voltooien en ten slotte een ruimtestation T-template vormen.

  Yang Liwei zei dat de kerncabine van het ruimtestation stabiel en verwacht is.

"Er zijn 6 lanceermissies dit jaar. Vóór het einde van het jaar zal het ruimtestation worden gebouwd. Nadat de Shenzhou No. 13 is terug, wanneer de Shenzhou 14e, werd er door deze aangekomen in de bouwfase van het ruimtestation Twee in het stadium van het werk zal het ruimtestation worden gebouwd.

Op dit moment is het werk van de cabine van het ruimtelijke station relatief stabiel in de ruimte en bereikt het verwachte doel. Het werk van de volledige projectverificatiefase is momenteel geavanceerd.

"De selectie van astronauten heeft altijd veel aandacht gekregen. In het geval kwamen de meeste van de astronauten van mijn land uit de luchtmacht. Het is begrepen dat er technische experts in de toekomst het ruimtestation betreedt. Volgens" 2021 China’s Space "Witboek, mijn land tijdens de 14e vijf-jarige planperiode ontwikkelen ruimte reizen.

  Yang Liwei zei dat gewone mensen tijdens het "14e vijf-jarige plan" -periode naar het ruimtestation kunnen komen, omdat commerci?le ruimte ook een grote trend is in de hele ontwikkeling. Vanuit het project hopen we ook dat er meer verschillende natuurbedrijven deelnamen, wat een goede hulp bij de ontwikkeling van de hele industrie is. Vanuit dit perspectief is er geen probleem in de toekomstige gewone mensen om het ruimtestation binnen te gaan. Zolang er behoefte is, kunnen onze middelen toestaan, dit zou geen probleem op de lange termijn moeten zijn. In "10e vijfjarenplan" of kan binnen tien jaar worden ge?mplementeerd, is het geen technisch probleem, voornamelijk aan de vraag.

Volgens China Voice Wechat Board (Editor: Sun Dan).